Mijn woning slim verduurzamen

P1000789

Wanneer maken jullie een warmtescan?

De warmtescans maken we in de periode november tot en met maart. Voor een juiste warmtefoto dient er namelijk een temperatuurverschil te zijn van minimaal 10 graden tussen binnen en buiten.

Wat is een warmtefoto?

Een warmtefoto of warmtescan is een foto gemaakt met een thermografische camera. Dit is een camera die thermisch infrarood straling ‘ziet’. Dit is met het menselijk oog niet te zien. Deze straling is afhankelijk van de temperatuur van een object. Zo kan een thermisch infrarood camera dus temperatuur meten. Over het algemeen geldt: hoe roder, hoe warmer.

Maar let op, een warmtefoto van een woning interpreteren is niet zo makkelijk als het lijkt. Thermografie is geen exacte wetenschap en een goede kennis van bouwkunde is nodig.

Thermogram-1

Wat staat er in het advies?

De warmtescan rapportage is op maat gemaakt, op basis van de warmtefoto van jouw woning. De beoordeling van het beeld en het advies zijn zo geschreven, dat je meteen een helder beeld hebt van de warmtelekken en kansen in jouw woning.

Je krijgt een advies voor het onderdeel van je huis met de meeste potentie tot besparing. Ook geven we je tips voor enkele 'quick wins', zoals het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips. Op die manier kan je snel en effectief aan de slag met het verduurzamen van jouw woning.

Rapport-highlights-image-21-datum

Hoe zit het met mijn privacy?

Het kan natuurlijk zijn dat je wegens privacyoverwegingen liever niet hebt dat er een warmtefoto van je woning wordt gemaakt. Gelukkig zijn personen niet herkenbaar op een warmtefoto. Huiseigenaren ontvangen aan de start van het project een brief van de gemeente. Hierin staat duidelijk vermeld hoe je je af kan melden'.

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met privacy? Kijk dan op de pagina 'privacy statement'.

Kostenbesparing voor huiseigenaren

Onderbouwing besparing & investering


In het rapport onder het kopje “Advies” wordt een indicatie gegeven van de kosten en de energiebesparing. Waar zijn deze op gebaseerd? De indicatie van de bedragen zijn van een gemiddelde hoekwoning en is afkomstig van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Voor informatie over jouw type woning type kijk op Milieu Centraal.

Beschrijving van de isolatiemaatregelen
De indicatie van de kosten van verschillende maatregelen is gebaseerd op onderstaande aanpassingen:

  • Na-isolatie van spouwmuur: van geen isolatie naar een isolatiewaarde van Rc = 1,7
  • Isolerende voorzetwand: van matige isolatie (Rc = 1,7) naar een goede isolatiewaarde van Rc = 2,5
  • Isolerende voorzetwand: van matige isolatie (Rc = 1,7) naar een goede isolatiewaarde van Rc = 4,0
  • Dakisolatie van schuin dak aan binnenzijde: van geen isolatie naar een goede isolatiewaarde van Rc = 4,0
  • Dakisolatie van schuin dak aan binnenzijde: van matige isolatie Rc = 1,3) naar een goede isolatiewaarde van Rc = 4,0
  • HR++ glas in bestaande kozijnen: van enkel glas naar HR++ glas
  • HR++ glas in bestaande kozijnen: van dubbel glas naar HR++ glas

Subsidie
Alle genoemde kosten zijn exclusief subsidies. Voor de meeste isolatiemaatregelen is subsidie beschikbaar. Kijk op voor meer informatie op Milieu Centraal.

Uitgangspunten indicatie besparing
De besparing is berekend met hr-ketel, standaard gebruik van verwarming, verwarmde zolder en gasprijs van 79 cent per m3 (prijspeil 2021). Mensen die zuinig stoken verbruiken minder energie, en zullen dus door betere isolatie minder besparen dan mensen met een standaard gebruik van de verwarming. Er is uitgegaan van gemiddelde oppervlakken van gevel, ramen en dak van woningtypen volgens de voorbeeldwoningen bestaande bouw van RVO.


Hoe kan ik aan de slag?

Als er verbeteringen aan jouw woning mogelijk zijn, dan kan je op basis van de warmtescan rapportage direct aan de slag met isolatie. De kleinere maatregelen vergen doorgaans geen grote investering. De kosten voor grotere isolatieprojecten liggen een stuk hoger. Met betere isolatie bespaar je wel meer op de energierekening. Daarom heb je de investering in de meeste gevallen er na een aantal jaren uit.

Daarbij stimuleert de Nederlandse overheid graag het nemen van isolerende maatregelen. Er zijn verschillende subsidieregelingen waar je als huiseigenaar gebruikt van kan maken.

Eén van deze regelingen is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE). Onder andere voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen, kan je in aanmerking komen voor deze subsidie. Voor meer informatie kijk je op de ISDE pagina van het RVO. Bereken direct je potentiële subsidie berekenen en de subsidieaanvraag doen.

Bewoners-2

Benieuwd met wie wij de energietransitie samen versnellen?

Wij werken samen met:

Enpuls-png
Nieman-logo
warmtecheck-meer-comfort-minder-energie
MC_Logo_PMS

Contact

Weena 592-594
3012 CN Rotterdam

+31 10 - 318 00 51
info@sobolt.com

Twitter: @soboltbv

Sobolt-Label-Icon-RGB-White

© Sobolt B.V. 2021
Alle rechten voorbehouden
KvK: 67363571