Gemeenten kunnen RREW-regeling inzetten voor persoonlijk isolatieadvies

Warmtebeelden verhogen actiebereidheid

Een warmtebeeld spreekt tot de verbeelding. In één oogopslag ziet een bewoner wat er mis is met de woning. Daarom zetten warmtebeelden mensen sneller aan tot het nemen van energiebesparende maatregelen dan een standaard energieadvies. HeatPuls heeft een bijzonder aanbod voor gemeenten, gebaseerd op de nieuwe RREW-regeling.

Warmtescan-met-quote

Nieuwe RREW-regeling 16 november gestart

Sinds maandag 16 november kan de RREW aangevraagd worden, het vervolg op de populaire RRE-regeling waarmee gemeenten energiebesparende maatregelen kunnen stimuleren. Ook gemeenten die al gebruik maken van de RRE, kunnen zich aanmelden voor de RREW. Enige haast is geboden, want gemeenten krijgen geld op volgorde van aanmelding (wie het eerst komt, het eerst maalt). Om je op weg te helpen hebben we de benodigde informatie voor de aanvraag alvast voor je opgesteld. Laat je e-mail adres achter en we sturen het je toe.

Deze winter nog starten?

Het is binnen de RREW mogelijk om deze winter nog te starten met de activiteiten. Zodra de aanvraag toegekend is, kan men aan de slag. Naar verwachting is dit binnen 8 weken na de aanvraag.

Heeft jouw gemeente nog onbenutte ruimte in de huidige RRE? Ook dan kunnen we deze winter aan te slag. Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn.

Maximale energiebesparing

Gemeenten krijgen maximaal 100 euro per huishouden. Hoe kan een gemeente dit geld optimaal inzetten voor een maximale energiebesparing? Door hun inwoners een warmtebeeld van hun woning te geven, voorzien van een deskundig en persoonlijk isolatieadvies! Zo kan de gemeente nog meer bereiken met het toegekende budget.
 

Lage kosten, geen zorgen

HeatPuls regelt het. Wij maken foto’s van de voorgevels en stellen de rapporten op. Bij een afname van 1.000 warmtebeelden kost onze dienstverlening slechts € 37,50 per woning. Zo houdt de gemeente voldoende budget over om de bewoner te stimuleren met vouchers voor de bouwmarkt, het energiezuinig (laten) inregelen van verwarming of ventilatiesysteem of een adviesgesprek via energieloket of energiecoöperatie.

Apeldoorn-bewoner

RREW aanpak van HeatPuls

 1.
Wijkselectie en aankondigingsbrief

Wij helpen de gemeente graag bij het selecteren van kansrijke wijken en kunnen ook een aankondigingsbrief opstellen. De aankondigingsbrief wordt vanuit de gemeente verstuurd (eventueel met andere aanbiedingen van de gemeente).

2.    
Warmtebeelden
maken

Getrainde medewerkers maken warmtebeelden van de voorgevels van de geselecteerde woningen.

3.    
Toesturen van het adviesrapport

Bewoners krijgen hun persoonlijk isolatieadvies met warmtebeeld.

4.   
Vervolgactie

De gemeente kan kiezen voor een vervolgactie binnen de RREW, zoals het toesturen van een voucher voor de bouwmarkt, het (laten) inregelen van de verwarming CV of een adviesgesprek via energieloket of energiecoöperatie.

 

Voordelen voor de gemeente

  • RREW-proof: ons isolatieadvies-rapport met warmtebeeld valt onder de activiteiten van de RREW-regeling.

  • Passend in de wijkaanpak: het (beter) isoleren van woningen is een cruciale stap op weg naar een aardgasvrije gemeente.

  • Ontzorging van de gemeente: het enige wat u hoeft te doen is het sturen van de aankondigingsbrief, het mogelijk maken voor bewoners om zich af te melden en het aanleveren van adressen van de deelnemers. HeatPuls regelt de opnames van warmtebeelden en het toesturen van de adviesrapporten.

  • Corona-proof: voor het maken van warmtebeelden en toesturen van het rapport is geen persoonlijk contact nodig.

  • AVG-proof: wij respecteren de privacy van de bewoners.

Wat krijgt de bewoner

  • Een enthousiasmerende brief met uitleg over de actie en de mogelijkheid om zich eenvoudig af te melden.

  • Een persoonlijk isolatie-adviesrapport, met een duidelijk warmtebeeld van de voorgevel van de woning en actiegerichte adviezen om tot isolatie over te gaan.

  • Indien de gemeente daarvoor kiest: een vervolgactie van de gemeente, zoals vouchers voor de bouwmarkt, het inregelen van de verwarming, een adviesgesprek of een collectieve inkoopactie via het energieloket of energiecoöperatie.

Wil je informatie ontvangen om je te helpen met de RREW aanvraag?
Laat hier je e-mail adres achter en we sturen het je toe.

Wil je nog even bespreken hoe je het het beste kan aanpakken voor jouw gemeente?
Plan via deze link eenvoudig een afspraak direct in onze agenda!

Aanvraag RREW

De aanvraag van de RREW-regeling is geopend sinds 16 november 2020 om 9.00 uur. De minister verdeelt het bedrag van € 70 miljoen op volgorde van binnenkomst van de juiste aanvragen, op basis van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Ook gemeenten die al gebruik maken van de RRE kunnen een RREW-aanvraag indienen. De activiteiten onder de RREW lopen van 1 april 2021 tot en met 31 juli 2022.

 

Voor meer informatie en voorwaarden zie de website van de RVO.

Contact

© Sobolt B.V. 2020
Alle rechten voorbehouden
KvK: 67363571

Weena 592
3012 CN, Rotterdam
Website: www.sobolt.com

Email: info@sobolt.com
Twitter: @soboltbv