19-04-2021

Webinar: Warmtebeelden 2021 Midden-Groningen

Het Energieloket Groningen heeft naar aanleiding van de HeatPuls projecten voor verschillende Groningse gemeenten een webinar georganiseerd. Tijdens dit webinar werd uitleg gegeven over warmtebeelden en mogelijke isolatiemaatregelen. Zo krijgen bewoners een extra duwtje in de rug om aan de slag te gaan met verduurzaming van de woning!

Benieuwd naar wat er aan bod kwam? Bekijk dit webinar terug.

25-02-2021

Ruim 1.500 warmtescans in Almelo

Gemeente Almelo heeft Sobolt gevraagd om 1.500 huiseigenaren bewust te maken van de isolatiestatus van hun woning. Dit doen we door warmtescans te maken van voorgevels van deze woningen. Bewoners krijgen enkele weken later een warmtescan rapportage in de bus. Op die manier laat Almelo bespaarkansen in de woning zien en biedt zij bewoners een concreet handelingsperspectief!

18-02-2021

Warmtebeelden stimuleren isolatie in Krimpen

Woningeigenaren reageren enthousiast als zij een warmtebeeld van hun woning krijgen. De beelden laten zien waar de isolatie tekortschiet en inspireren eigenaren om hun huis beter te isoleren. Dit blijkt uit een enquête onder inwoners van Krimpen aan de IJssel, dat Ekiep uitvoerde in opdracht van Sobolt.

Lees verder

11-02-2021

Milieu Centraal partner in de energietransitie

Milieu Centraal is dé kennispartner als het gaat om verduurzaming in de bebouwde omgeving. De energietransitie begint voor velen bij het isoleren van de eigen woning. Om gemeenten te helpen bewoners echt op weg te helpen, heeft Sobolt HeatPuls ontwikkeld.

Lees verder

10-02-2021

Warmtescan Astronomische Buurt Hilversum Oost 

De gemeente biedt huiseigenaren van de Astronomische buurt in Hilversum Oost een warmtescan van hun woning aan met een vrijblijvend advies hoe de woning te isoleren. Wethouder Bart Heller (klimaat): “Als

Lees verder

12-01-2021

Energiebesparing in 1 minuut

Bekijk onze nieuwe promo-video 'Energietransitie begin natuurlijk bij isoleren'. We leggen in 1 minuut uit hoe het energiebesparen in zijn werk gaat.

Lees verder

18-12-2020

1.500 bewoners activeren in Haarlem & Bloemendaal

Een succesvolle energietransitie begint bij goed isoleren. Om inwoners van Haarlem & Bloemendaal hiervan bewust te maken zijn er in december ruim 1.500 HeatPuls warmtescans gemaakt in twee woonwijken.

Lees verder

18-12-2020

Isolatiestatus in beeld voor Drentse huiseigenaren 

Ook in Drenthe gaan we aan de slag met het maken van de warmtescans. Samen met het Drents Energieloket en een aantal gemeenten in Drenthe gaan we aan de slag om bewoners te informeren over de isolatiestatus van hun woning. Wil je meer weten over de actie en zien of jouw gemeente mee

Lees verder

18-12-2020

1.200 warmtescans in Midden-Groningen

In december 2020 gaan onze scanners aan de slag in de dorpen Muntendam, Hoogezand, Noordbroek en Kiel-Windeweer. Ongeveer 1.200 warmtescans worden gemaakt van de koopwoningen in deze kernen. In de loop van 2021 ontvangen de bewoners een persoonlijk HeatPuls isolatierapport, met hierin de warmtescan van hun woning en een isolatie-advies.

Lees verder

09-11-2020

Heropening RRE Q4 2020

De RRE was opengesteld tot 14 november 2019. Wegens groot succes en grote behoefte aan meer stimulans, wordt de RRE eind dit jaar heropend. Dit is aangekondigd in een persbericht van de rijksoverheid. Benieuwd wat de nieuwe RRE precies inhoudt en wie hier aanspraak op maken?

Lees verder